Perwoll Perwoll

ЧЗВ

Как да се погрижа най-добре за чувствителните вълнени тъкани (напр. ангорска или кашмирена вълна)?

• Програма за ръчно пране или програма за пране на вълна, или перете внимателно на ръка
• Специализиран перилен препарат като Perwoll Wool & Silk за фини тъкани
• Избягвайте механичната обработка (мачкане, изстискване и др.)
• Попийте излишната вода с хавлия
• Сушете на равна повърхност

Защо трябва да пера вълната със специален перилен препарат?

Вълнените пуловери, жилетки и шалове могат да се сплъстят при пране. Затова Ви е необходима подходяща програма за пране, както и специален препарат за вълна. Perwoll Wool & Silk за фини тъкани с балсам от фибри и екстракт от бамбук се грижи за Вашите дрехи с всяко пране и ги прави изключително меки.

Защо вълната може да се сплъсти?

Когато влакната на предения вълнен конец преминават през механична обработка чрез търкане, изстискване или пресоване, фините косъмчета се закачат едно в друго. Прането на прекалено висока температура също може да доведе до увеличаване обема на вълнените влакна. Ако използвате универсален препарат за цветни дрехи вместо препарат за пране на вълна, рискувате да увредите още повече вълната. Последствията са свързани с увреждане на тъканите или появата на дупки в тях. Ето защо е най-добре да използвате Perwoll Wool & Silk за фини тъкани.

Трябва ли да пера вълната в перална машина?

Ако дрехата е обозначена с етикет „пране в пералня“ или „вълна за пране в пералня“, тогава няма проблем. В този случай може да се пере във вълнения цикъл и да се върти за около 20 секунди. Изключително фините вълнени дрехи също могат да се перат, ако използвате програма за ръчно пране. Моля, използвайте Perwoll Wool & Silk за фини тъкани. Неговата специална пяна образува дебела възглавница, която защитава дрехите от механично увреждане в машината или при пране на ръка.

Как да се погрижа за одеялата или облеклото от пух?

Пухът е изключително еластичен. Самият факт, че предлага „топлина, без да тежи“ превръща пуха в ненадминат материал за висококачествено спално бельо и топли и приятни зимни дрехи. Перете пуха с Perwoll Wool and Silk за фини тъкани, например в цикъла за вълна или фини тъкани при 30°C. Можете да сушите текстила с пълнеж от пух или спалното бельо като ги поставите върху равна повърхност и ги разчесвате от време на време. Или ги сушете при ниска температура в сушилнята за дрехи.

Какво трябва да имам предвид, когато пера бельо или дълги чорапи?

Обикновеното и стягащото бельо, както и трикотажът се състоят главно от изкуствени тъкани като полиамид, полиестер и полиакрил като понякога са смесени с малко количество други тъкани като вискоза или памук. Тези тъкани имат много положителни качества: Те запазват формата си, не се мачкат, лесно се перат, съхнат бързо и почти не се гладят. Цветната синтетика трябва да се пере при не повече от 40°C с Perwoll Wool & Silk за фини тъкани. После прането се окачва още мокро и се оставя да изсъхне като се избягва ярката слънчева светлина. Ако е необходимо, просто огладете на ниска температура под влажна кърпа.

Как да се погрижа най-добре за лена?

Ленът се произвежда от стъблата на лененото растение и е едно от най-старите видове текстилна тъкан. Има лъскава повърхност, много издръжливо е, не се сплъстява на малки топчета и не се замърсява лесно. Цветният неизбелен лен се пере най-добре с програмата за лесна грижа при не повече от 40°C като се използва Perwoll Wool & Silk за фини тъкани. Преди сушене възстановете дрехите до първоначалната им форма и ги окачете на простора. Никога не сушете ленените тъкани в сушилнята за дрехи и при силна слънчева светлина. Най-добре е да гладите лена от обратната страна, докато е все още влажен.

Как да се погрижа най-добре за коприната?

Коприната се извлича от пашкулите на копринените буби и е една от най-ценните тъкани в света. Преди пране дрехите, изработени от коприна, трябва да се сортират по цветове, тъй като често могат да пуснат боя при пране. Перете коприната в цикъла за вълна или фини тъкани при 30°C или със специална програма за коприна. Ако етикетът показва, че копринените дрехи могат да се перат на ръка, тогава трябва да се перат бързо и нежно в топла пяна, не по-гореща от 30°C като избягвате търкането, жуленето, пресоването или изстискването, или използвате специална програма за ръчно пране или програма за пране на вълна. Никога не накисвайте коприната и не я оставяйте продължително време в сапунена вода. Сушете чистите копринени дрехи върху равна повърхност, макар че за копринените блузи и ризи е най-добре е да се изкапват, закачени на закачалка. Пазете от радиатори и пряка слънчева светлина, и гладете коприната от обратната страна при ниска температура, докато дрехата е все още леко влажна.

Как да пера фините тъкани, изработени от вискоза?

Вискозата е тъкан, възстановена от химически променени естествени материали. Нейната мекота, лекота и начинът, по който пада по тялото, я прави много търсен модерен плат. Ако етикетът с инструкциите позволява, вискозата може безпроблемно да се пере в перална машина. Вискозата реагира чувствително на механична обработка и трябва да се пере в цикъла за лесна грижа като барабанът не трябва да е пълен повече от две трети. Дрехите изискват само кратко завъртане при ниска скорост и после трябва да се окачат на простора, за да се изкапят (със сигурност не трябва да се поставят в сушилня). Могат да се гладят, докато са все още влажни или под влажна кърпа. Ако вискозата се намачка при сушене, може да се навлажни и да се оглади до първоначалната й форма.

Мога ли да използвам Perwoll ReNew+ перилен препарат за памучни и ленени дрехи?

Perwoll ReNew+ White е със специална формула с грижа за белите памучни, ленени, синтетични, копринени и смесени тъкани. Подходящ е и за пердета: формулата без белина омекотява естествените и избелелите с времето тъкани като съживява отново посивелите бели дрехи.

Защо избелелите дрехи губят първоначалния си блясък?

Честото пране може да доведе до избеляване на светлите и ярки цветове. Специфичните без оцветители формули на ReNew+ Black, ReNew+ White и ReNew+ Color от линията Perwoll ReNew възстановяват блясъка и яркостта на любимите Ви дрехи. Пране след пране, цветовете на избелелите дрехи се съживяват и възвръщат първоначалния си блясък и яркост.

Perwoll ReNew+ съдържа ли белина или оцветители?

Линията продукти Perwoll ReNew+ не съдържа белина и оцветители - нейната формула омекотява избелелите с времето тъкани и премахва сивия слой като съживява отново цветовете. Само меките тъкани могат ефективно да отразяват светлината и да придават усещане за ярки цветове.

Как мога да съживя посивелите бели дрехи ?

Не е важно само почистването на тъканите на белите дрехи - те трябва да запазят мекотата и формата си, за да могат перфектно да отразяват светлината и да запазят дрехите като нови. Специалната формула на Perwoll ReNew+ White омекотява избелелите с времето тъкани. Пране след пране сивите дрехи се съживяват и бялото възвръща своя блясък. Формулата не съдържа белина.

Как да пера пердетата, за да им върна първоначалния блясък?

Perwoll ReNew+ White може да се използва, за да възстанови първоначалния блясък и яркост на белите пердета. Формулата без белина е специално създадена с грижа за белите памучни, ленени и синтетични тъкани. Тя връща първоначалния блясък и яркост на пердетата като оставя брилянтно бели резултати. 

Какво трябва да правя, за да запазя цветовете на дрехите като нови?

Perwoll ReNew+ Color омекотява избелелите с времето тъкани, и съживява избелелите дрехи . Само меките тъкани могат успешно да отразяват светлината и да придават усещане за ярки цветове.
Perwoll ReNew+ Color освен това предотвратява оцветяването на дрехите една от друга по време на пране и съживява отново цветовете. Неговата формула не съдържа оцветители.