Ензими

Ензимите са истински разрушители. Те помагат да защитите и дори да обновите цветовете на вашите дрехи. Предотвратяват износения вид, причинен от механично третиране на текстила, благодарение на изглаждащият влакната ефект. Ензимите се използват и за ефективно разграждане и отстраняване на петна.

Добре е да знаете

Ензимите са почистващи агенти на биологична основа. Те са мощни съставки, които работят като катализатори, така че всяка молекула действа повече от веднъж. Ензимите могат да помогнат за предотвратяване на видимите признаци от ежедневното механично третиране на текстила. Един от ензимите е целулаза, който изглажда материята и осигурява грижа за цветовете, белота и предотвратява износването. Независимо от тяхната концентрация, ензимите трябва да бъдат посочени на опаковката, съгласно Регламента на ЕС за детергенти.

Как използваме ензимите?

Използваме разнообразие от ензими, за да избегнем износването и посивяването на текстилните повърхности. Освен това, студеноактивните ензими спомагат за премахването на петна при ниски температури на пране като 20 или 30°C.

Прочети още

  • Ключът е в устойчивостта

    Ние полагаме специални усилия, за да гарантираме, че опаковките ни са функционални и рециклируеми.

  • Транспорт и логистика в Хенкел

    Рязкото увеличение на въглеродния диоксид в атмосферата причинява затопляне на планетата и е основната причина за изменението на климата.

  • Станете част от инициативата

    Близо 80% от използваните енергия и въглероден отпечатък на перилните препарати са следствие от фазата на употреба, т.е. действителният процес на изпиране у дома.