Skip to Content

Как да откриете своя стил в три лесни стъпки

Един от най-лесните начини да превърнете гардероба си в устойчив е да го напълните с дрехи, които обожавате. Очевидно трябва да спрете да купувате дрехи, които не ви стават, както и такива, които са изцяло сезонни или с ниско качество. И все пак, ключът към успешно изграждане на устойчива мода е да знаете кои дрехи отразяват вашата същност и да се фокусирате да ги намерите.

За някои хора намирането на личен стил е лесно. За други - не толкова. Към която и графа да спадате, тези три стъпки за намирането на личен стил ще ви помогнат да прецизирате усета си за мода, така че да затвърдите външния си вид.

Първа стъпка: променете начина си на мислене

На пръв поглед най-простата стъпка във вашето лично рестайлинг приключение може да бъде и най-трудната. Дамското облекло често се проектира с оглед на зрителя, а не на потребителя. Жените са склонни да се вълнуват от това дали другите ще харесат избора им на дрехи, като поставят външния вид и предпочитанията на другите над собствения си вкус и комфорт. Това спира точно сега!

Вместо да приемате модни съвети от "експерти" и да се чудите какво ще мислят другите за начина, по който сте се облекли, обмислете как той ви кара да се чувствате. Започнете с любимия си тоалет за почивните дни. Може да не изглежда представително, но защо го обичате толкова много? Дали е заради цвета, плата или самия модел? Дали е защото го свързвате с щастливи спомени или просто сте носталгично настроени към него? Направете си мислена бележка за всички причини, поради които се чувствате толкова удобно в това облекло и след това преминете към аутфита, в който се чувствате най-уверени. Може би това е вашата любима малка черна рокля, може би любимата комбинация дънки и топ или бизнес костюм. Дамските облекла, които карат жените да се чувстват наистина добре имат голяма сила. Затова отново вземете под внимание нещата, които ви карат да се чувствате добре, когато носите този конкретен стил.

Когато свържете аспектите на всеки аутфит, който имате, моделите ще започнат да се появяват. Може би се чувствате най-добре в широки, ефирни форми, топли цветове и живи шарки? Или може би се харесвате в монохромни визии с убити цветове, остри силуети и вечни модни класики?
Каквото и да откриете, е само началото на вашето пътешествие.

Втора стъпка: стилът на другите жени

След като ви отучихме да търсите съвети от другите, сега отново се връщаме на този въпрос. Вместо да се вглеждате в жени, на чийто стил се възхищавате, потърсете такива като вас и се опитайте да разберете какво в техния стил харесвате. Няма смисъл да се опитвате да подръжавате на Одри Хепбърн ако сте висока, активна жена, която обича да е на открито и да носи маратонки. По същия начин, няма как да сте като Гуен Стефани ако сте интровертна личност с офис работа и не обичате да привличате внимание. Не е нужно модните ви икони да са известни личности. Погледнете жените във вашето семейство, приятели, колеги, както и жени, които през годините са работи във вашата сфера и са се обличали стилно.

Идеята на това упражнение е не да приемате сляпо нечии модни съвети, а отново да набележите позитивни апсекти от външния вид на други жени и да се опитате да разберете как може да ги напрвите да са ви от полза за вашата личност, физика и начин на живот.

Трета стъпка: модни съвети как да изградите вашия гардероб

Запомняйки всичко, което научихте за изграждането на личен стил, опитайте се да научите повече за историята на модата. Добър източник на информация са книги като: "Малък речник на модата: Наръчник за облекло на всяка жена" от Кристиан Диор, колекцията есета "Жени в дрехи" или "Малката черна книга за стила" от Нина Гарсия.

След като сте се спрели на вашия стил и знаете какво включва, започнете да изграждате вашия капсулен гардероб. Изчистете всички стари дрехи, които сте открили, че не отговарят на личния ви стил, дайте място на тези, които отговарят на него и  определете набор от правила за нови покупки. Това е вашият гардероб, така че вие ​​определяте правилата (вижте първа стъпка), просто се уверете, че ги спазвате и занапред във времето. Научете повече за важните стъпки за устойчив капсулен гардероб тук.

Image credits
Header image: Getty Images
Image of  woman looking through a rack of curated clothes: Stocksy
Image of two women in front of a roller-door wearing trendy outfits: Stocksy

Докато подменяте гардероба си, ние променяме нашите усилия към устойчивост. Искате ли да научите повече за това, което прави Perwoll и за бъдещите ни планове? Прочетете повече тук

Прочети още

  • Вашият принос

    Станете част от инициативата

    Близо 80% от използваните енергия и въглероден отпечатък на перилните препарати са следствие от фазата на употреба, т.е. действителният процес на изпиране у дома.

  • #Renew

    Кинцуги направи-си-сам - вълнен пуловер

    Как да преправим вълнен пуловер, използвайки стара японска философия

  • Perwoll Renew & Repair - Color & Fiber