Skip to Content

Вашият принос

Правилно дозиране

За да дозирате точното количество перилен препарат, трябва да вземете предвид: Необходимото количество зависи особено от твърдостта на водата. Също така обемът пране и нивото на замърсяване са определящи за правилното дозиране. Следващите съвети ще ви помогнат да определите правилното количество препарат, което също така е и съобразно с околната среда.

 • Вземете предвид препоръките за дозиране върху опаковката на детергента: На всеки продукт на Perwoll ще намерите такива. Има разлика между леко, средно и силно ниво на замърсяване. Следователно, може да е от полза да сортирате дрехите преди пране според нивото на замърсяване. Колкото по-мръсно е прането, толкова по-голямо количество перилен препарат трябва да използвате. Дозирането на течен перилен препарат е различно от това на прахообразния. На всяка опаковка на продукта, независимо от вида, ще намерите препоръка за дозиране, съобразена с твърдостта на водата.
 • За да разберете и да сте сигурни каква е точната степен на твърдост на водата във вашия район, свържете се  местната водоснабдителна компания. Съобразно това и таблицата на етикета на продукта, ще можете да определите правилната доза на вашия препарат.
 • Обем на прането и размер на пералната машина: Количествата за дозиране на опаковката се основават на нормално натоварване на вашата пералня за 2,5кг зареждане за деликатни дрехи. Не препоръчваме по-голям обем натоварване в този случай.

Как да пестим енергия

Близо 80% от използваните енергия и въглероден отпечатък на перилните препарати са следствие от фазата на употреба, т.е. действителният процес на изпиране у дома. Това се дължи главно на енергията, необходима за загряване на водата в пералната машина. Ето защо, през годините непрекъснато усъвършенстваме формулата на детергентите ни, за да осигурим най-добри резултати при изпиране дори и при ниски температури. Можете да перете дрехите си при по-ниска температура и все пак да се насладите на чисти, приятно ухаещи дрехи. Същевременно с това пестите енергия и по този начин се отделя по-малко въглерорен диоксид. Също така Ви съветваме да зареждате пералнята с целия препоръчан обем пране, за да избегнете наполовина заредени цикли.

Как да пестим вода

Използвайте препоръчания обем пране до 2,5 кг за деликатни дрехи, доколкото е възможно. Така пестите не само енергия, но и вода.

Калкулатор на екологичен отпечатък

Отделете малко време, за да използвате Калкулатора на екологичен отпечатък, разработен от Хенкел и Института Вупертал (Германия), за да разберете как вашият личен избор за начин на живот влияе върху вашия въглероден отпечатък. Всички предоставени данни са напълно анонимни.

https://www.henkel.com/sustainability/initiatives-and-partnerships/footprint-calculator 

Прочети още

 • Какво е съдържанието?

  Perwoll работи неуморно, за да ви предостави най-добрата формула за грижа, която да запази дрехите ви красиви за по-дълго.

 • Ключът е в устойчивостта

  Ние полагаме специални усилия, за да гарантираме, че опаковките ни са функционални и рециклируеми.

 • Транспорт и логистика в Хенкел

  Рязкото увеличение на въглеродния диоксид в атмосферата причинява затопляне на планетата и е основната причина за изменението на климата.