Консерванти

Знаете ли, че бактериите могат да се образуват във Вашия препарат? Консервантите обаче предотвратяват това да се случи.

Добре е да знаете

В течните продукти консервантите гарантират, че съставът се запазва годен за по-дълго. Без тях продуктите могат да започнат да миришат неприятно или да се образуват бактерии. Консервантите, които се добавят към перилните и почистващите продукти, независимо от тяхната концентрация, са посочени на опаковката в съответствие с Регламента на ЕС за детергенти. Това дава възможност на хората с установена алергия да избягват продукти, съдържащи компонент, към който имат непоносимост, когато вземат решение за покупка.

Как използваме консервантите?

Ние използваме консерванти много внимателно и само колкото е необходимо. По този начин се опитваме да ги избягваме, доколкото е възможно, когато съхраняването може да бъде постигнато чрез други компоненти на формулата. По време на употреба, продуктът обикновено се разрежда с много вода.

Откъде идват?

Консервантите са синтетични вещества.

Прочети още

  • Ключът е в устойчивостта

    Ние полагаме специални усилия, за да гарантираме, че опаковките ни са функционални и рециклируеми.

  • Транспорт и логистика в Хенкел

    Рязкото увеличение на въглеродния диоксид в атмосферата причинява затопляне на планетата и е основната причина за изменението на климата.

  • Станете част от инициативата

    Близо 80% от използваните енергия и въглероден отпечатък на перилните препарати са следствие от фазата на употреба, т.е. действителният процес на изпиране у дома.