Модна еволюция: Три винтидж стоки през времето

Няма толкова мощен грях за бърза мода, че следващо поколение да не го преоткрие и адаптира към стила си. Бихте си помислили, че нашите предци са правили такива грешки като кадифени чокъри, двоен деним, кецове на платформа и неонови якета, каквито никой след това не би допуснал. Уви, модните тенденции се повтарят безкрайно във времето, поради което дизайнерите през 2019 г. отново ни предлагат най-новите моди от миналото.

В духа на бавната мода ние прегръщаме тези преоткрити тенденции и ги приветстваме в настоящето. В края на краищата, няма нищо по-устойчиво от преразглеждането на старите дрехи, актуализирането им и отдаването на нов живот на привидно остарели стилове. Това е историята на модните артикули, които успешно са се преоткрили, за да продължат да заслепяват и да блестят.

A woman walking across the street wearing flared jeans

Чарлстон дънки – във времето

Flared pants through the decades but missing in action in the 80s. Flared jeans were the ultimate flare in the 90s and 2000s.

Чарлстон дънки преди:
Този модел дънки изглеждаха шикозно на Джейн Биркин през 60-те, секси на Фара Фосет през 70-те и хладно на Кейт Мос през 90-те. След това, ласкателната форма на краката, придаваща ширина в областта на глезените, изчезна за много, много дълго време. Всеки, който някога е минал през кално поле на фестивал или се е озовал с износен подгъв от ходене по него твърде дълго, знае, че чарлстон дънките не са най-практичните разкроени панталони.

Чарлстон дънки сега:
Разбира се, това никога не е спряло нито една истинска фешъниста, така че не е изненада, че дънките чарлстон най-накрая се завръщат. След десетилетия skinny деним и mom/boyfriend jeans, днес панталоните с широки крачоли изглеждат страхотно на хора като Джиджи Хадид, Виктория Бекъм и Ким Кардашиян. Ако успеете да се сдобиете с чифт чарлстон дънки, имате късмет. Носете ги с добре прилягащи горнища и обувки на платформа за максимално удължаване на краката.

Велосипедeн къс клин - най-новата спортна тенденция

Велосипеден къс клин преди:
В историята на панталоните, безшевните велосипедни клинове са по-нова мода. Накратко, те са били чисто практическо атлетично облекло, преди дори да е въведен терминът athleisure. Те не са били нещо, което някога бихте избрали да бъде ретро модна тенденция десетилетия по-късно. Ликрата бива приветствана като иновация, когато е представена на професионални екипи за колоездене през 70-те години, преди да се стигне до аматьори през 1980-те. Едва през 90-те години модната тълпа разбира за тази нова, разтеглива, леко искряща материя и решава да я използва и може би, за съжаление, добави още един елемент към списъка с бърза мода.

A woman wearing black retro fashion bike shorts

Велосипеден къс клин сега:
Saint Laurent, Stella McCartney, Alexander Wang и Chanel се съгласяват, че е назряло времето шортите за велосипеди да получат втория си шанс под светлината на прожекторите. Известни личности и инфлуенсъри се възползват от възможността да покажат своите перфектни стегнати тела в стегнати платове.

Стилът е всичко и ето три основни визии, които ще ви помогнат да преминете през тази ретро модна тенденция със стил. Носете късия велосипеден клин в офиса с риза и блейзър с колан, съчетайте ги с ултра къса мини рокля, когато се отправите към клуба, и ги облечете с тениска и дънково яке за брънч уикенд. Надградете всеки външен вид с най-добрите аксесоари от 90-те години: скрънчи, малка чантичка за кръста и обувки в стил на чорапи.

Къси горнища- безупречни коремни мускули според бавната мода

A woman wearing a retro fashion blue knotted crop top

Къс топ преди:
Късите горнища влизат и излизат от мода, откакто показването на кожата за първи път стана широко приемливо през 60-те години. Въпреки това, 90-те години на миналия век определено бяха златната ера на голата мидифа, с тийнейджърски звезди като Бритни Спиърс, усъвършенстващи външния си вид - и съчетавайки това с танцовите движения.

Къс топ сега:
Основната разлика в днешната тенденция на късия топ? Движението за позитивен имидж на тялото и множество опции за стилизиране направиха предишния плашещ стил достъпен за всякакви форми и размери. Най-хубавото е, че определено е най-добрият ретро артикул, който можете да добавите към вашия гардероб с бавна мода.

Image credits
Header image: Nabile Quenum/Blaublut-Edition.com
Image of woman walking across the street in flared jeans:Alexandra Chaulaud/Blaublut-Edition.com
Image of woman in black bike shorts holding red bag: TheUrbanspotter/Blaublut-Edition.com
Image of woman in blue tied crop top: Frenchy Style/Blaublut-Edition.com

 

Модните стоки не са единствените, които преживяват трансформация. Perwoll също се развива, за да стане по-устойчив. Разгледайте нашето пътуване тук.

Прочети още

  • #Reconnect

    Отпадъците на една жена…

    Иновация + бавна мода = магия. Готови ли сте да се вдъхновите от боклука?

  • Опаковка

    Ключът е в устойчивостта

    Ние полагаме специални усилия, за да гарантираме, че опаковките ни са функционални и рециклируеми.

  • Perwoll и устойчивото развитие