Perwoll Perwoll Perwoll

#Renew

Какво може да направите, за да ползвате нещо многократно

Кинцуги направи-си-сам идеи за преправяне на вълнен пуловер

В първата статия от нашата поредица за идеи за дрехи" направи си сам ", вдъхновени от японското изкуство Кинцуги, обяснихме как философията на Уаби-Саби - която намира красота в счупените неща - може да се впише в бавната мода като начин на живот. Прочетете повече за историята й и разберете как да поправяте скъсани дънки в стил кинцуги, тук.


Докато минаваме през нашите любими находки в гардероба, с всяка нова статия от тази поредица ще изследваме как можете да приложите една и съща идея и различни техники, за да отпразнувате красотата на малките несъвършенства.

Направи-си-сам идеи и техники за преобразяване на вълнен пуловер

Вторият ни видеоклип и ръководство стъпка по стъпка, вдъхновено от Кинцуги, ви показва колко лесно е да направите старите дрехи отново нови, без да се налага да шиете.

Вълната е ценен природен ресурс и страхотно, гъвкаво влакно. Това е материал, който е склонен към износване, раздиране и нахапване от молци - но също така е доста лесен за поправка. Традиционните методи за поправяне на вълна се опитват да бъдат „невидими“, но обикновено следите от ремонта се виждат. Освен това, перфектното закърпване изисква голямо умение и търпение. Ако не можете да шиете, резултатите вероятно ще бъдат доста неугледни. Плъстенето на парчета сурова вълна е забавна и лесна алтернатива на закърпването. Направете неправилно съвпадащи кръпки като акцент, а не недостатък - в духа на Кинцуги - като следвате нашето просто видео за „Направи си сам“.

 

Оправете пуловера си посредством Кинцуги - видео и насоки стъпка по стъпка

Video of a DIY clothes idea: Kintsugi mending technique for a wool jumper
Step 1: Woman selecting blue toned wool to help make her old clothes new again

Какво е необходимо:

  • вълнен пуловер на дупки (нашите са от ужасни молци)
  • един комплект за кърпене на сурова вълна Woolfiller
  • игла за сплъстяване (включена в комплекта)
  • блок от пяна (включен в комплекта)

 

Какво да правите:

1. Изберете контрастен цвят вълна или няколко цвята. Не забравяйте, че не се опитваме да скрием несъвършенствата в дрехата. Вместо това ги превръщаме в красиво и смело изявление.

Step 3: Woman tearing off small bits of wool for her DIY clothes idea

2. Поставете блока от пяна под отвора
3. Откъснете малко късче вълна - започнете с по-малко от количеството, което смятате, че ще ви трябва. Винаги можете да добавите още след това.

Step 4: Woman using a sew it yourself technique to poke the wool through her old jumper

4. Придържайте суровата вълна на мястото директно над отвора и започнете да я напъхвате в дупката с малки убождания с иглата. Внимавайте с пръстите си!

5. Можете по всяко време да натискате равномерно краищата на необработената вълна, за да създадете кръгла форма, или да добавите още, ако е необходимо.

6. Преминете към следващата дупка от молци с различен цвят. (Също така поправихме малка дупка в задната част на врата в подходящ цвят, тъй като не искахме да привлича внимание)

7. Носете го с гордост!

Зашийте сами: друга техника за поправка на вълнен пуловер, вдъхновена от Кинцуги

Разбира се, методът Woolfiller (запълване на дупки с парчета вълна) не е единственият начин да преправите старите дрехи. Ето няколко други идеи за поправяне на повредени вълнени пуловери..

  • Вместо да използвате метода за сплъстяване на вълна, за да поправяте дупки от молци, можете да ги зашиете с прежда в контрастен цвят. И тъй като не се опитвате да направите ремонта незабележим, не е нужно да обръщате толкова внимание на перфектни шевове.
  • Зашийте привличащи вниманието копче, пайети или малки перли върху всяка дупка от молци, като так добавяте допълнителен красив елемент.
  • Ако дупките са на лактите, добавете нашивки. Натиснете тук за видео, показващо как се прави.