Кинцуги направи-си-сам идеи за преправяне на вълнен пуловер

В първата статия от нашата поредица за идеи за дрехи" направи си сам ", вдъхновени от японското изкуство Кинцуги, обяснихме как философията на Уаби-Саби - която намира красота в счупените неща - може да се впише в бавната мода като начин на живот. Прочетете повече за историята й и разберете как да поправяте скъсани дънки в стил кинцуги, тук.

Докато минаваме през нашите любими находки в гардероба, с всяка нова статия от тази поредица ще изследваме как можете да приложите една и съща идея и различни техники, за да отпразнувате красотата на малките несъвършенства.

Направи-си-сам идеи и техники за преобразяване на вълнен пуловер

Вторият ни видеоклип и ръководство стъпка по стъпка, вдъхновено от Кинцуги, ви показва колко лесно е да направите старите дрехи отново нови, без да се налага да шиете.

Вълната е ценен природен ресурс и страхотно, гъвкаво влакно. Това е материал, който е склонен към износване, раздиране и нахапване от молци - но също така е доста лесен за поправка. Традиционните методи за поправяне на вълна се опитват да бъдат „невидими“, но обикновено следите от ремонта се виждат. Освен това, перфектното закърпване изисква голямо умение и търпение. Ако не можете да шиете, резултатите вероятно ще бъдат доста неугледни. Плъстенето на парчета сурова вълна е забавна и лесна алтернатива на закърпването. Направете неправилно съвпадащи кръпки като акцент, а не недостатък - в духа на Кинцуги - като следвате нашето просто видео за „Направи си сам“.

Оправете пуловера си посредством Кинцуги - видео и насоки стъпка по стъпка

You need to accept cookies to play this video

Какво е необходимо:

  • вълнен пуловер на дупки (нашите са от ужасни молци)
  • един комплект за кърпене на сурова вълна Woolfiller
  • игла за сплъстяване (включена в комплекта)
  • блок от пяна (включен в комплекта)

Какво да правите:

1. Изберете контрастен цвят вълна или няколко цвята. Не забравяйте, че не се опитваме да скрием несъвършенствата в дрехата. Вместо това ги превръщаме в красиво и смело изявление.

Step 1: Woman selecting blue toned wool to help make her old clothes new again

2. Поставете блока от пяна под отвора
3. Откъснете малко късче вълна - започнете с по-малко от количеството, което смятате, че ще ви трябва. Винаги можете да добавите още след това.

Step 3: Woman tearing off small bits of wool for her DIY clothes idea

4. Придържайте суровата вълна на мястото директно над отвора и започнете да я напъхвате в дупката с малки убождания с иглата. Внимавайте с пръстите си!

Step 4: Woman using a sew it yourself technique to poke the wool through her old jumper

5. Можете по всяко време да натискате равномерно краищата на необработената вълна, за да създадете кръгла форма, или да добавите още, ако е необходимо.

6. Преминете към следващата дупка от молци с различен цвят. (Също така поправихме малка дупка в задната част на врата в подходящ цвят, тъй като не искахме да привлича внимание)

7. Носете го с гордост!

Зашийте сами: друга техника за поправка на вълнен пуловер, вдъхновена от Кинцуги

Разбира се, методът Woolfiller (запълване на дупки с парчета вълна) не е единственият начин да преправите старите дрехи. Ето няколко други идеи за поправяне на повредени вълнени пуловери..

  • Вместо да използвате метода за сплъстяване на вълна, за да поправяте дупки от молци, можете да ги зашиете с прежда в контрастен цвят. И тъй като не се опитвате да направите ремонта незабележим, не е нужно да обръщате толкова внимание на перфектни шевове.
  • Зашийте привличащи вниманието копче, пайети или малки перли върху всяка дупка от молци, като так добавяте допълнителен красив елемент.
  • Ако дупките са на лактите, добавете нашивки. Натиснете тук за видео, показващо как се прави.

Прочети още

  • Опаковка

    Ключът е в устойчивостта

    Ние полагаме специални усилия, за да гарантираме, че опаковките ни са функционални и рециклируеми.

  • #Renew

    “Направи си сам“ Кинцуги за изцапана рокля

    Как да поправим изцапана рокля, прилагайки тази древна японска философия

  • Perwoll Renew & Repair - Black & Fiber