Skip to Content

Супер стайлинг: Променете лесно бялата риза с тези 6 трика

Обичате „направи си сам“? Дрехите са лесни за промяна, дори с нулеви умения за шиене.

В част 1 от нашата видео поредица ви показахме как да преобразите стари дрехи, като използвате само аксесоари. Във втория епизод обяснихме как да си направите дрехи с постоянни или временно пришити украшения върху бяла риза. Епизод 3 по-долу ще ви покаже лесни начини как да изрежете ризата си и да я усучете и завъртите, за да създадете изцяло нова визия.

Направи-си-сам: Как да променим визията на обикновена бяла риза само с изрязване и усукване

You need to accept cookies to play this video

От какво имате нужда:

  • Бяла риза
  • Ножици
  • Инструменти (игла и конец ИЛИ поправяща лента ИЛИ лепяща лента ИЛИ лепило за тъкани)

Какво да направите:

1. Гол гръб

Този ​​лесен урок за разкроена риза е идеален за риза, която е прекалено тясна или малко по-широка. Направете дълъг разрез в средата на гърба (предварително си начертайте права линия върху плата с креда или изпиращ се маркер ). Най-лесният начин да завършите кройката е с лепяща лента, както е показано във видеото. За по-дълготраен резултат използвайте лепяща се лента по ръба, така че тъканта да не се изтърка. Когато сте готови, можете да носите гърба отворен (върху друга дреха по тялото или да покажете малко плът). Друг начин за носене е като използвате брошки и безопасни игли, за да съедините двете части или да завържете двата свободни края на възел.

Step 1: woman uses clever cut shirt idea on the back of her oversize shirt

2. Запазете само яката

Ако искате да преработите старите дрехи, може да се улесните като набележите кои части на дрехата харесвате. Вашата бяла риза има хубава яка, която изглежда прекрасно под пуловер? Ако не ви харесва модела на ризата, как ви стои или ако е зацапана / повредена, можете да я изхвърлите, но да запазите яката - чудесна идея е да я носите под тесен пуловер, който няма да позволи да се набира отдолу.

Step 2: woman has peek-a-boo shoulders with this diy cut shirt idea

3. Обърната яка

Готови ли сте за най-бързата трансформация досега - и такава, която ще остави деколтето ви да изглежда страхотно? Просто разкопчайте горните три копчета на бялата си риза, обърнете яката навътре и ... това е всичко. Вече сте готови!

Step 3: woman upcycles old clothes by keeping the collar of her old shirt

4. Завъртете и обърнете

Бялата риза също може да се трансформира без постоянни промени. Понякога е необходим един хитър завой - буквално. Сложете широка риза под ръцете си, издърпайте ръкавите пред гърдите си и завържете на възел. В зависимост от това колко хлъзгав е платът, може да използвате безопасни игли или дори декоративна брошка, за да задържите възела на място.

Step 4: woman needs no diy cut shirt here. She simply twists the material of her shirt to turn into a sleeveless top

5. Завържете и подпъхнете

Разбрахте ли, че късите блузи са отново на мода? Ако не искате да инвестирате в нова изрязана блуза, можете сами да преправите дрехите си, за да сте в крак с тенденцията. Ще ви е необходима голям риза, разкопчана до пъпа. Завържете двата края  и ги подпъхнете. Ще получите секси, но елегантна визия.

Step 5: woman ties the front of her shirt to restyle into a cropped shirt

6. Обърнете и сложете наобратно

Носенето на бяла риза наобратно преобразява тази семпла дреха в съвсем нова, изненадващо модерна визия. Оставете яката да стърчи  или я подпъхнете навътре. Тъй като задната част на ризата не вталена, ще имате нужда от колан, шал или вратовръзка, за да пристегнете в кръста.

Как да перете преправените си дрехи

Сега, след като сте преправили старите си дрехи, ще искате да изглеждате като нови. Perwoll Renew Advanced White & Fiber. изглажда влакната на белите тъкани, запазвайки първоначалния им вид за по-дълго. Ако сте изрязали ризата си, ще трябва да зашиете краищата или да ги залепите с лента за термо залепяне преди първото пране, за да прадпазите срязаните ръбове от раздърпване.

Прочети още

  • #Renew

    Как да си направим Кинцуги дънки

    Как да поправим скъсани дънки, използвайки стара японска философия

  • #Renew

    Кинцуги разкъсана блуза

    Как да поправим скъсана риза, използвайки древна японска философия

  • #Renew

    Вашият стил в три стъпки

    Модни съвети, които ще ви помогнат да определите вашия личен стил