Skip to Content

Почистващ препарат за вълна: измива вълна и деликатни дрехи нежно

Искате вашият любим пуловер от вълна или кашмир да издържи възможно най-дълго? Тогава дрехата се нуждае от интензивна грижа. Използвайте грижовната сила на Perwoll Wolle & Feines Faserpflege Advanced, за да придадете на вълнените си облекла или особено деликатни любими дрехи допълнителна порция мекота и да изпитате приятното усещане върху кожата си.

Защо почистващият препарат за вълна и деликатни дрехи е толкова важен?

Искате нежно почистване на вашите деликатни облекла, за да можете да им се наслаждавате възможно най-дълго? Това е възможно със специални почистващи препарати за вълна и деликатни материали, като например коприна. Те гарантират, че влакната от деликатни материали, като мериносова вълна, ще получат необходимата грижа от перилния препарат и няма да бъдат засегнати. Препаратите за вълна като Perwoll не съдържат белина или избелващи вещества и вместо това разчитат на сапун и други ензими за почистване. Те изглаждат влакната и помагат на цветовете на дрехите да запазят блясъка си.

Повечето вълнени или фини текстилни изделия са подходящи за ръчно пране или специални програми за деликатно пране в пералнята. Може да се доверите на почистващите препарати, защото те ефективно почистват прането дори при ниски температури. Температурата на водата не трябва да надвишава 30 °C. За много леко замърсени дрехи е достатъчно студено пране, започващо при 20 °C. Нежното почистване поддържа дрехите във форма, като образува по-малко възли. Най-добрият начин да разберете коя температура на пране е особено подходяща за вашите дрехи, е да погледнете на етикета, пришит от вътрешната страна на дрехата. Там ще намерите цялата важна информация за това дали и как да перете дрехите си.

Освен това за вълнените и деликатните си дрехи трябва да използвате центрофугиране при ниски обороти. След изпиране внимателно издърпайте дрехите обратно във формата им и ги оставете да изсъхнат, като ги сложите хоризонтално, за да не я загубят.

Може ли да се пере вълна едновременно с почистващ препарат и омекотител?

За почистване на деликатни влакна, като вълна, коприна или дори пух, е необходима интуиция. Комбинацията от активни съставки на почистващи препарати за вълна вече гарантира, че влакната остават меки и пухкави. Perwoll Wolle & Feines Faserpflege Advanced се предлага като течен перилен препарат и като прах за пране – изборът е ваш.

Отстраняване на петна по вълна: използването на препарат за вълна достатъчно ли е?

Ако има грозни петна по дрехи от други материали, като памук, е възможно да се използват специални соли за петна, като Sil 1 für Alles. След това можете да почиствате дрехите без колебание със съответния препарат – например с Perwoll Renew Advanced Color & Faser за по-интензивен цвят на дрехите ви или с Perwoll Care & Repair Advanced, с който ще можете да намалите образуването на мъх по дрехите ви.

Прочети още

  • Perwoll Wool & Delicates

  • Знаци за пране

    Какво означават знаците върху етикетите на дрехите

  • Изпиране на бикини: съвети как да се грижите за бански

    Ето така банският костюм се запазва завинаги и в отлична форма.