Skip to Content

Повърхностноактивни вещества

Защо петното изчезва от жълтата рокля или розовата риза, когато поставите малко препарат в пералнята? Отговорът се крие в един от основните компоненти на повечето перилни препарати - повърхностноактивните вещества. Научете повече за този гений на химикалите тук.

Добре е да знаете

Повърхностноактивните вещества са основните съставки на повечето почистващи и перилни продукти. Те разтварят петната и нечистотиите от дрехите като гарантират, че замърсяванията се отстраняват заедно с водата за пране.

Основните повърхностноактивни вещества в перилните препарати са анионни и неионни повърхностноактивни вещества.

  • Анионните повърхностноактивни вещества са особено ефективни при маслени/глинести почви.
  • Неионните повърхностноактивни вещества нямат електрически заряд. Те са отлични средства за отстраняване на мазнини.

Как използваме повърхностноактивни вещества?

Perwoll използва повърхностноактивни вещества, за да осигури чистота на вашето пране. Всички наши повърхностноактивни вещества са напълно биоразградими. Те могат да бъдат на нефтена основа или да са с естествен произход (например от масло от палмови ядки). Ако се използва масло от палмови ядки като основа, ние гарантираме, че то е устойчиво култивирано, съгласно модела RSPO Mass Balance до края на 2020г.

Прочети още

  • Ключът е в устойчивостта

    Ние полагаме специални усилия, за да гарантираме, че опаковките ни са функционални и рециклируеми.

  • Транспорт и логистика в Хенкел

    Рязкото увеличение на въглеродния диоксид в атмосферата причинява затопляне на планетата и е основната причина за изменението на климата.

  • Станете част от инициативата

    Близо 80% от използваните енергия и въглероден отпечатък на перилните препарати са следствие от фазата на употреба, т.е. действителният процес на изпиране у дома.