Skip to Content

Полимери

Бихте искали да имате защитен слой на дрехите си след изпиране, за да предотвратите замърсяването им веднага след това? Страхотно, Perwoll прави това възможно благодарение на полимерите, които съдържа.

Добре е да знаете

Полимерите в перилните препарати изпълняват различни важни функции и често те са в основата на специалния ефект на детергента.

Примери:

  • Пеногасители: В електрическите перални машини, използването на повърхностноактивни вещества за почистване генерират пяна. Ако се дозира голямо количество препарат, това може да доведе до силно образуване на пяна и разливане на водата извън пералнята. За да се контролира разпенването, се добавят пеногасители.
  • Инхибитори на оцветяване: Те спомагат за задържане на отделените от дрехите багрила във водата. По този начин предотвратяват оцветяване на останалото пране. Обикновено, тези инхибитори се съдържат в перилните препарати за цветни дрехи.
  • Оптичен избелител: Той се използва в продукти, предназначени за бели дрехи, за да подобри яркостта чрез флуоресценция, която да компенсира пожълтяването и да направи текстила по-бял.
  • Полимери, които премахват замърсяванията: Попиват във влакната по време на измиване и изграждат защитен слой. В случай на ново замърсяване с мазни петна, отстраняването им е силно подобрено.

Как използваме полимерите?

Използваме полимери за специфични цели в перилните препарати, като средства против повторно отлагане, пеногасители, инхибитори на оцветяване, уплътнители или като способ за премахване на замърсяванията. Много полимери са биоразградими, но за съжаление не всички. При разработката на продуктите ни, непрекъснато се стремим да подобрим нашите формули и техния екологичeн отпечатък. Именно за това, работим да заменим полимерите с по-биоразградими такива, ако те биха осигурили подобна производителност.

Прочети още

  • Ключът е в устойчивостта

    Ние полагаме специални усилия, за да гарантираме, че опаковките ни са функционални и рециклируеми.

  • Транспорт и логистика в Хенкел

    Рязкото увеличение на въглеродния диоксид в атмосферата причинява затопляне на планетата и е основната причина за изменението на климата.

  • Станете част от инициативата

    Близо 80% от използваните енергия и въглероден отпечатък на перилните препарати са следствие от фазата на употреба, т.е. действителният процес на изпиране у дома.